Stora Perstorpsväskor

Perstorpsbag, kallade man de här godingarna på 50-talet. Till min stora glädje tillverkas de igen. Och faktum kvarstår - det är marknadens mest praktiska väska, tålig och lätt att göra ren, stark och riktigt snygg. en designades på 50-talet och hette då "Shopingbag 329" den tillverkades för att användas till att bära hem matvarorna från butiken. 

Populärast bland Stora Perstorpsväskor


Plastväska - Perstorps design från 50-talet

Originalväskan från Perstorp tillverkas igen! Den designades på 50-talet och hette då "Shopingbag 329" den tillverkades för att användas till att bära hem matvarorna från butiken. Den står stadigt och är ergonomiskt utformad så att den är naturligt lätt att bära. Originalet hade en blank utsida med ränder i relief, stilen håller än idag. Produktionen ägde rum i Perstorp och de ansågs då som Skandinaviens första moderna plastindustri.

Plastväska med handtag

Perstorpsbagen har två stora stadiga handtag som är lätta att greppa, rymmer 15 liter och kan ta minst 15 kilo. Det här är en riktigt bra väska att ta med sig när man ska handla mat. Det är bara att lasta i mjölkförpackningarna och står stadigt i bilen hem. Handla i den, kyl öl i den, bär verktyg eller plantera blommor - den klarar allt! Tillverkningen sker i Sverige med största möjliga hänsyn till miljön.

Plastväska som verktygslåda

Det finns många bra sätt att använda en Perstorpsväska. Vi får hela tiden in tips från våra kunder på vad man kan ha dem till. Verktygslåda eller till redskapslåda ute i trägården är praktiskt, de är helt täta och stadiga, de går lätt att göra rent. Man kan lägga handarbetet i den, ingenting ramlar igenom och du har bra översikt ner i väskan.

Plastväskor med miljöansvar av Perstorps design

Perstorps passion är att skapa snygga och funktionella designprodukter med vackra färgkombinationer. Produktens hållbarhet och praktiska funktion har inspirerats av den svenska designen och industrihistorian från plastens födelsort Perstorp.
Perstorpsväskorna är alltid tillverkade av miljövänlig återvinningsbar plast.

Originalväskan från Perstorps design

Perstorp Design AB, drivs idag av formgivare Christina Fäldt, som för traditionen och tillverkningen vidare av den klassiska Perstorpbagen som designades i början av 1950-talet av Perstorp AB. Försökt har gjorts att kopiera den klassiska designen och kvalitén. Människor värderar dock äkthet och kreativitet. Allt går fortfarande att hitta i skånska Perstorp. Perstorp Design är idag den enda tillverkaren i Perstorp som finns kvar sen 50-talet och för traditionen vidare. 

 

Miljövänlig plastväska


All tillverkning av väskorna äger rum i Sverige. I samma hus går de från idé till den färdig förpackade produkten, med ett miljötänk i centrum. Man hittar allt i skånska Perstorp. formgivningen, utvecklingen, konstruktionen samt produktionen. Det är något som är ekologiskt, ekonomiskt och framför allt socialt hållbart. Vi vill välja närproducerat.

Perstorp använder modern utrustning och miljövänlig el för att tillverka sina produkter och alltid i återvinningsbar plast. Allt produktionsavfall återvinns. De följer också fullt ut de stränga svenska kraven på miljö och arbetarskydd.

 

Stor praktisk plastväska | Broarne.se