Bambu-muggar

Bambu är ett giftfritt och nedbrytningsbart material som numera även används i nedmald form till att göra muggar, skålar och en massa andra köksgrejer. Starkt som plast med långt mer miljövänligt, klimatsmart.

Vad är bambupridukter tillverkade av?

Fabrikatet heter Raw Earth och innehåller är bambufiber och majsstärkelse samt melaminharts (20%) detta för att få produkten hållbar och funktionell. Majsstärkelse används för att få den silkeslena ytan som kännetecknar bambuprodukter. Andelen majs är dock mycket liten. Ett stort steg framåt att kunna tillverka produkter likvärdiga plast men med bara 20% plastinnehåll.

Miljöanpassade bambumuggar

Våra bambuprodukter är certifierade och Fabrikatet Raw Earth har Food safe Certifacate för USA och EU. Produkterna är REACH testade.  Ett perfekt alternativ för dig som tycker att det är viktigt med att handla miljörätt. Jag använder själv mycket bambuprodukter, och de håller väldig bra och tar inte åt sig lukt, smak eller färg. De fungerar fint att diska i diskmaskinen samt klarar att lägga i frysen

Bambumuggar och skålar, rättvist tillverkade

Produkterna är tillverkade i Kina och Raw Earth garanterar rättvisa löner till arbetarna samt bra arbetsförhållanden för arbetare. Importtester har genomförts av SGS and TUV för den Europeiska marknaden med positiva resultat.

Köksprodukter i bambufibrer ett modernt och bra miljöval

Våra bambuprodukter är tillverkade av obesprutad bambu och majsstärkelse samt resin för hållbarheten. De är biologiskt nedbrytbara till 80% och skall sorteras som plast pga av den lilla mängden plast i produkten. Lämnas en mugg i naturen tar det 1 år innan 80% av den är nedbruten. Färgerna är giftfria.

 

klimatsmarta bambumuggar | Broarne.se