Bambu Pastatallrik - Orange
 Bambu Pastatallrik - Orange

Bambu Pastatallrik - Orange

100 kr
I lager   Leveranstid: 2-3 dagar

Bambutallrik i pastamodell i orange. Pastatallrik i bambufiber som kommer att bli pastaälskarens favorittallrik
• Storlek diam 20,5cmx4,5cm
• Tål maskindisk
• Kan inte köras i mikrovågsugn (det kan börja koka)
• Tål att frysas
• 80% naturfiber
• Bra alternativ till plasttallrikar

Färgerna är en läcker orange. Färgen heter Pumpkin och vi har även muggar och skålar i samma färger som passar till. Lätt och stark men inte okrossbar tallrika tillverkad i bambu, majs samt resin. Silkeslen yta som är mycket behaglig att hålla i handen. Bambu är ett bra alternativ till plastprodukter. Tallrikarna är lämpliga för både varma och kalla rätter och praktiska att ta med på utflykter och resor.

Tillverkning:

Fabrikatet heter Raw Earth och innehåller är bambufiber och majsstärkelse samt  melaminharts (20%) detta för att få produkten hållbar och funktionell. Majsstärkelse används för att få den silkeslena ytan som kännetecknar bambuprodukter. Andelen majs är dock mycket liten. Ett stort steg framåt att kunna tillverka produkter likvärdiga plast men med bara 20% plastinnehåll.

Raw Earth har Food safe Certifacate för USA och EU. Produkterna är REACH testade.

Produkterna är tillverkade i Kina och Raw Earth garanterar rättvisa löner till arbetarna samt bra arbetsförhållanden för arbetare. Importtester har genomförts av SGS and TUV för den Europeiska marknaden med positiva resultat.
Produkten är till 80% biologiskt nedbrytbar, rekommendationen är ändå att sortera den som plast på grund av att den innehåller 20% melamin.


 

 

Tipsa en kompis