Emaljmuggar

Emaljen har seglat upp som ett klimatsmart material nu när vi börjar se oss om efter alternativ till plast. Emalj - ett klassiskt material som aldrig går ur tiden. Jag har letat runt i hela Europa efter riktigt bra emalj, och äntligen hittat en bra tillverkare.

Populärast bland Emaljmuggar


Giftfri emaljmugg

Våra emaljerande muggar är fria från bly, kadmium och nickel vilket gör dem speciellt lämpade att använda till varma drycker. En emaljmugg håller i generationer om den hanteras med omsorg, vi känner all till de gamla fynden på loppisar och auktioner med emaljerade produkter som hållit år ut och år in. I dagen slit-och släng-samhälle så bör vi stasa på hållbara produkter och då blir emaljmuggar ett självklart val.

Emaljmugg med på utflykt ut i naturen

En emaljmugg kan man ta med sig ut på utflykten, den är lätta och tåliga och det gör att de passar bra att stoppa ner i ryggsäcken när man ska ge sig iväg från hemmet. Är man en riktig "skogmulle" och har med sig ett spritkök så kan man värma drycken direkt i muggen, emlajen är tål höga temperaturer.

Vi minns kockums emalj

Många har vi minnen från de gamla fina emaljerade produkterna från Svenska Kockums, fina auktionsfynd eller köpta på secondhand-butik. Vi har här i Sverige en lång tradition med emaljerade kastruller och andra produkter. Vi på Broarne har hittat en högklassig emalj som mäter sig med de gamla Svenska Kockums.

Emaljmugg den perfekta presenten

En emaljmugg är en fin present till vem som helst, det finns inget trendigt med en emaljmugg, det står sig i värde år ut och år in. Emaljmuggar kan användas som lite vas till blommor och som en liten kruka till kryddväxter. Den tål maskindisk men en mugg som handdiskas håller sin glans ännu bättre och längre.

Emaljerade muggar vit och blå | Broarne.se