Indiskt bomullstyg - Batist - nr.8

(1 recensioner)
120 kr /meter
I lager   Leveranstid: 3-7 dagar

Indiskt tyg i 100% bomull. Kvalitén kallas Batist eller Chambric. Batist används som tyg för tunna gardiner, sängkläder, skjortor, näsdukar, spets och handarbete.
Tygets mönster är traditionellt Indiskt och är helt handtryckt med handskurna träblock. Arbetarna är vuxna män som når att arbeta över tryckbordet.
• Färgen är godkänd av OekoTex 100.
• Bård i ena sidan på tyget som är 28 cm bred.
• Färger: Rosa, grön, ockragul
• Vikt: 76g/m2
• Bredd: 110 cm
• Tvätt: 40 grader i maskin, krymper knappt inget.
• Priset är för en meter och köper du flera meter får du en hel sammanhängande bit.

Det här tyget tillverkas med mycket gammal metod som är vanlig i Indien. Tekniken kallas blockprint och är helt och håller hantverksmässig. Träblocken beställs av den skicklige träblockstillverkade några gator bort från tryckeriet, han tillverkar det helt och hållet för hand och alla block är unika. Varje färg har sitt eget block så om tyget har tio olika färger så måste tryckaren ha lika många block att jobba med. Blocket doppas i färg och sedan trycks tyget på långa bord där tyget ligger utspänt, mönstret är utmätt och välplacerat så att nästa färg kommer på rätt ställe. Tygerna tvättas och torkas i solen och i samband med att tygerna torkas i den starka solen så fixeras de. Jag har en stor kärlek till dessa tyger och känner även beundran inför de skickliga hantverkarna. Jag kan inte övervaka hela processen men eftersom jag vet att tryckborden är breda och svåra att komma åt så krävs det vuxna personer som arbetar med sånt här, ett litet barn når inte över tygbredden.

Tipsa en kompis

0
0

Recensioner

Bianca

Det här är ett av de tyger som jag beställt och det är precis lika fint i verkligheten, även kvalitén är så som den beskrivs. Jag är supernöjd och kommer att beställa fler tyger. Verkligen prisvärt!!!

2021-03-11

Skriv en recension om produkten

Betyg:
captcha

Liknande produkter