Här kan du hitta inspirationsbilder, tips och instruktionsfilmer från våra mig och mina kunder, det är många som skickar bilder till mig och det är väldigt roligt och inspirerande att få. Skicka in du också! Jag lägger gärna in det här och visar upp för alla mina fina kunder som är nyfikna på hur du fixar och grejar hemma.
Maila mig gärna på info@broarne.se

Nytt röd-rutigt tyg på vackra matsals-stolar

Jag har fått en blid från en trevlig kund som har köpt rosa-rutigt Kavaljerstyg av mig. Hon finns i Roslagen och sökte efter ett tidstypiskt tyg till sina fina matsals-stolar. Namnet på stolen är Sköld och och det beror att på toppen av krönet på stolen finns en räfflad sköld. Stolen har oval rygg och balusterformad ryggbricka. Stolen tillverkades omkr. 1770-80-talet av olika möbelsnickare i Stockholm. Mycket vackra stolar och det är fantastisk roligt att se dem klädda i vårt tyg Kavaljer rosa det hittar du här.

 

Gustavianska storlar med rutigt möbeltygStolen "Sköld" i Gustaviansk stil med Kavaljerstyg - rutigt möbeltyg

 

Hur täcker man över ett fult kakel i köket?

Ibland får jag frågor som: "Kan sätta upp dekorplast på ojämna ytor" Det är inte lätt att råda kunderna om det här eftersom jag inte säkert vet hur resultatet kommer att bli. Hela svaret hänger förstås mycket på hur underlaget ser ut.
Jag fick nyss ett mail från en kund som har satt upp dekorplast direkt på köks-kaklet och det skulle jag nog inte våga råda mina kunder, men titta här! Visst ser det bra ut? Eftersom dekorplasten har en ganska rörig yta och är lite strukturerad så syns inte skarvarna i kaklet så tydligt. Det här var roligt att se! Visst blev det riktigt bra? Dekoren heter Vitt Tegel och finns här

Såhät ser det ut när man sätter upp dekorplat på kökskaklet

Här ser man hur det ser ut innan och hur arbetet pågår

Här ser ni resultatet när en kund till oss satt upp dekoplast direkt på kaklet i köket

 Här ser ni det färdiga resultatet, listen ovanför diskbänken är vitmålad för att passa in bättre.