Plastmuggar och glas

Melamin – detta tåliga och lättskötta material som vi inte riktigt kan få nog av. Våra melaminmuggar och kaffekoppar kommer från både Sverige och Danmark. Sköter man dem väl så håller de i generationer

Populärast bland Plastmuggar och glas


Miljökontroll av plastmuggar

Våra stapelbara muggar i melamin kommer från Danska RICE, ett företag som tar ansvar för både miljö och arbetsförhållandena på plats. RICE melaminmuggar tillverkas i Thailand och RICE har personal på plats i landet som kontrollerar och övervakar produktionen av melamin produkterna så det är miljövänligt och säkert för arbetarna, det ser även till att det betalas ut rättvisa löner. Det är därför som en mugg från RICE inte är lika billig som en mugg på en lågprismarknad. Vi rekommenderar er att lägga några kronor till på en FAIR- produkt. Melamin är en hård plast som kan hålla i väldigt många år och det talar för dess miljövänlighet. En mugg i melamin är mycket stark och lätt, den funkar fint att ta med sig på utflykter med barnen.

Våra kaffekoppar i Melamin från Opto design

Vår melamin-serie från Opto design med dekorer av Stig Lindberg är vi mycket glada för. Stig Lindberg designade denna köks-serie på 60-talet och den är mycket smart i sin design. Tallrikarna fungerar även som lock och kanterna på faten är relativt höga så det är lämpligt för de som är ute på sjön eller i husbil. Maten ligger kvar på tallriken skulle man kunna säja, och de kan staplas utan problem ovanpå varann.

 

Plastmugg med stig Lindbergs motiv | Broarne.se