Randiga möbeltyger

Randiga möbeltyger är riktigt snyggt på stolsitsar och på stoppade möbler med lite rakare stil. Traditionen med randiga tyger på stoppade möbler sträcker sig ända tillbaka till 1700-talet med den Gustavianska möbelstilen. Stolar, dynor,kuddar och soffor kläddes med randiga tyger i många vackra färger. Även draprier ocg gardiner kunde vara randiga.

Populärast bland Randiga möbeltyger


Randiga tyger

Randiga tyger blir aldrig omodernt, så satsar man på randigt tyg så kan man känna sig nöjd med att inte behöva byta ut det på väldigt länge. Randigt passar i alla miljöer, lika fint i sommarstugan som i slottet.

Randiga möbeltyger

Randiga möbeltyger finns i många olika utföranden och vi försöker hitta olika typer av ränder för att alla kunders olika smak. De breda ränderna funkar fint i moderna hem och de smala stiliserade ränderna sitter fin på en gammaldag stoppad stol.

Traditionen att klä möbler med randiga tyger sträcker sig ända tillbaka till gustaviansk tid. Vi kan med fördel klä fåtöljer, stolar och soffor och det kommer att stå sig i många år. Möbeltyger ska var slitstarka och ha ett sk. Marindaletest, det är ett nötningstest som talar om hur starkt tyget är. Ju högre siffra desto starkade är tyget.

Randigt linnetyg

Våra randiga tyger innehåller för det mesta en del bomull och en del lin det är för smidigeten och styrka när man ska klä möbler. Många klasiska randingar som passar de flesta tapetserings-arbeten som du vill ta dig an.

Randiga grå möbeltyger

Vi har en stor samlig randiga möbeltyger som tillverkar i Sverige och håller en hög förstklassig kvalité. Det finns både tuffare bredare ränder och andra rändrer med anor långt tillbaka i historien. På 1700-talet Gustaviansk tid så använder ofta randiga möbeltyger till stolar, soffor, dynor samt gardiner. Allt står sig än idag.

Grönt randigt tyg

Jag är extra förtjust i gröna tyger med både ränder och rutor, därför kommer du att hitta mycket gröna randiga tyger hos mig i min webb-shop. Välkommen in och botaniera.

 

Randigt möbeltyg i olika bredder och färger | Randig tyg online