Randiga möbeltyger

Randiga möbeltyger är riktigt snyggt på stolsitsar och på stoppade möbler i lite rakare stil. Traditionen med randiga tyger på stoppade möbler sträcker sig ända tillbaka till 1700-talet med den Gustavianska möbelstilen. Klä om stolar, dynor, kuddar och soffor i randiga tyger, vi har många vackra färger bredder på ränderna.

Randiga tyger till möbler eller gardiner

Randiga tyger blir aldrig omodernt, så satsar man på randigt tyg så kan man känna sig nöjd med att inte behöva byta ut det på väldigt länge. Randigt passar i alla miljöer, lika fint i sommarstugan som på slottet eller herrgården. Vi har randiga möbeltyger i många olika utföranden och vi försöker hitta olika typer av ränder för att alla kunders olika smak. Traditionen att klä möbler med randiga tyger sträcker sig ända tillbaka till gustaviansk tid. Vi kan med fördel klä om fåtöljer, stolar och soffor med randigt och det kommer att stå sig i många år. Möbeltyger ska vara slitstarka och våra möbeltyger har gått igenom ett Marindaletest, det är ett nötningstest som talar om hur starkt tyget är. Ju högre siffra desto starkare är tyget, för möbler i offentlig miljö rekommenderas ett Martindale-värde på ca 30000. Vi köper in våra tyger från Svenska Berghem och de använder eko-bomull i sina vävar, dessutom så kräver inte tygerna kemtvätt utan går bra att tvätta i vatten.

Randigt möbeltyg i många färger

Vi har ett stort sortiment av färger på de randiga tygerna, det finns olika typer av ränder och ofta finns det en motsvarande rutig variant att matcha med.

Jag hoppas du hittar ett randigt tyg som passar för dig / Ann-Marie på Broarne

Bild på Annmarie Wikman Broarnes ägare
Ann-Marie Wikman
VD

Ann-Marie har mångårig kunskap
i textila material, konst samt inredning.
Ann-Marie arbetar med kundservice
inköp på broarne.se
info@broarne.se

Randigt möbeltyg i olika bredder och färger | Broarne.se