Retro inredning

Det är något visst med designen från 50- 60- och 70-talet som ger en alldeles speciell känsla. Saker som andas framtidstro, lekfullhet och glädje, men samtidigt också bra funktion.
Jag är själv född under 60-talet när delar av den här kulturskatten skapades

Skandinavisk retro är världskänd

Den här stilen är skandinavisk och det är många ute i design-världen som försöker efterlikna den och ibland funkar det bra. Vi har haft några riktig skickliga formgivare i Sverige, Finland och Danmark under 50-70-talet som har skapat så bra design så de håller över tid. Jag har många starka minnesbilder av design som fanns i min hemmiljö och i våra vänners hem från den här tiden.

Retro design som håller stilen

Jag kommer ihåg hur tapeterna såg ut hos grannen och vilka prydnadssaker de hade som jag tyckte bäst om. Jag minns mammas klänningar som hon oftast hade sytt själv och jag tyckte att hon var såå vacker med sitt mörka stora hår när hon stod där i hallen och speglade sig en sista gång innan hon gav sig av mot en fest. Hennes klänningar var äkta 60-tal och jag har en del av dem kvar ännu.

Framtidens rariteter och samlarobjekt

Jag samlar inte på saker men jag gillar att se dem och därför så letar jag alltid efter design med den här speciella RETRO-stilen. Jag hittar oftast mina produkter här hemma i Sverige men ibland så kan det dyka upp duktiga formgivare i andra länder och då brukar jag ta in det.

Bild på Annmarie Wikman Broarnes ägare
Ann-Marie Wikman
VD

Ann-Marie har mångårig kunskap
i textila material, konst samt inredning.
Ann-Marie arbetar med kundservice
inköp på broarne.se
info@broarne.se

Snygga retromuggar Orla Kiley | Broarne.se