Retrotyger

Retrotyger är tyger som producerades under 50- 60- och 70-talet. Det finns ganska många av dessa i nyproduktion, för att det ska bli rätt känsla och stil så är det önskvärt att de tillverkas i Sverige. Därför köper vi in retro-tygerna från Svenska Berghem, Almedahls och Ljungbergs.

Retro tyger med glada färger

Nästan alla är lite försiktiga med starka färger på kläder och inredning numer, men det har inte alltid varit så. Det fanns en tid när det var helt okej att ha stora mönster och glada färger även på kläderna. Det är härligt och befriande med de starka färgerna och de speciella mönstringarna från den här tiden. De är också välkända över hela världen och betecknas som Skandinavisk design från 50-tal och framåt.

Tyger från 50- 60- och 70-talet

Vi köper in tyger med design från 50- 60- och 70-talet, det var då som de läckraste mönstren producerades och det finns en hel del att inspireras av. Det känns som att den här tiden var en riktigt glad tid och att det var tillåtet att vara färgglad och progressiv. Jag var själv ung på 70-talet och det är förstås också därför som jag gillar det extra mycket.

Hoppas du gillar mina retrotyger! / Ann-Marie på Broarne

Bild på Annmarie Wikman Broarnes ägare
Ann-Marie Wikman
VD

Ann-Marie har mångårig kunskap
i textila material, konst samt inredning.
Ann-Marie arbetar med kundservice
inköp på broarne.se
info@broarne.se

 

 

Retrotyg med grå blad | Broarne.se