Rutiga möbeltyger

Rutiga möbeltyger för både slott och koja. Det rutiga tygerna finns reprensenterat långt tillbaka i tiden i fina salonger på 1700-talet. På en Gustavianska tiden så klädde man ofta stil-möbler med rutiga tyger i glada färger och även kuddar och draperier. Klassiskt rutigt tyg är långlivat och därmed både klimatsmart och ett ekonomiskt bra val.

Rutigt tyg metervara

Vi säljer rutiga tyger på metervara och vi har både möbeltyger och vanliga lite tunnare bomullstyger att välja på. Möbeltygerna är av hög kvalité och har hög slitstyrka vilket är mycket viktigt när man ska lägga ned tapetserar-jobb som kostar både tid och pengar. Här finns många olika varianter på rutor så vi tror att alla kan hitta det de söker.

Klassiska rutiga tyger

Klassiska rutiga tyger har den stora fördelen att de aldigt kommer att bli omoderna utan de står sig genom tiderna och det blir då både klimatsmart och bra ekonomiskt att köpa ett rutigt tyg. Här hitta du masssor av rutiga tyger i vår webb-shop, välkomna in!

 

Gripsholm rutigt tyg

Gripsholmsrutan är ett känt begrepp inom de rutiga möbeltygerna. Det är en ruta som dessutom har en liten rand som följer runt kanterna. ödrutigt klassiskt tyg i 100% bomull i kvalité som passar till gardiner och möbler. Klassiska Gripsholmsrutan som komponerades av Estrid Ericson och Margit Thorén på 1940-talet, inspirerade av ett rutmönster från 1700-talet. Mycket användbart tyg eftersom det passar i alla miljöer, allt från slott till koja. Gustavianska 1700-tals möbler var ofta klädda klassiska rutiga tyger. Det finns många färger och varianter av den här populära rutan och vi tror att du kan hitta det du söker här

Rutiga möbeltyger

De rutiga möbeltygerna finns i mång snygga varianter och det är storleken på rutan som oftast gör att vi får ett nytt uttryck på möbeln vi ska tapetsera. Stora rutor är tuffare och små rutor är lugnare och mindre iögonfallande. Fägren på de rutiga möbeltygerna är också viktigt, det har betydelse vilken trä-färg möbeln har och i vilken miljö som soffan eller stolen ska stå.

 

Rutiga tyger

Vi har ett stort sortiment av rutiga tyger i varierande kvaliteter. Det finns både möbeltyger som tål tuffa tag och hård nötning och tunnare rutiga tyger som passar bra till hissgardiner eller tyg-servetter. Det finns en uppsjö av olika rutiga tyger i både lin och bomull och här kan du hitta både milda och starka färger i lin eller bomull.

 

Rutiga möbeltyger i olika bredder och färger | Rutigt tyg online