Sammetstyger

Sammetstyger är tåliga tyger som klara att bli nedsmutasde och sedan borstas av för att bli lika fina igen. Användningsområdet är egentligen oändligt stort när det gäller sammet eftersom det är ett läckert och lättskött material.

Populärast bland Sammetstyger


Sammetstyg i 100% bomull

Sammet kan vara lite olika, det finns krossad sammet, stretchig sammet och möbelsammet osv. Vår sammet är lite unik för det är tillverkad i 100% bomull och inte så tjock och stabbig. Vår sammet kan man sy kläder av som man skulle vilja det för den är tillräckligt följsam och smidig. När en sammet är väldigt töjbar så kallas den för velour.

Sammetsgardiner med vackra fåglar

Jag har hittat en bra leverantör i Indien som tillverkar sammetstyger i 100% bomull och det gör att den kan användas till lite av varje, även kläder. Jag har alltid varit svag för sammet. Förr gick det knappt att få tag i mönstrad sammet men nu när jag kan beställa direkt från Indien så är det enklare.

Lättskötta sammetstyger

Vår sammet kan du tvätta i maskin och torktumla. Men tvätta milt och torktumla inte för torrt. Hur det än är så är sammet vackrast innan tvätt, men ibland så måste man tvätta och då går det. Torktumlingen gör så att luggen reser sig upp och då kommer lystern tillbaka.

Sammetstyger på metervara

Vill du ha en riktigt vacker, skön och mysig pläd i soffan sp kan du sy den av dubblet sammetstyg. Då lägger du avigan inåt och då får du de mjuka sidorna utåt och kan dessutom välja två olika färger på tyget för att få en extra kick med färger.
Vill du duka riktigt fint på barnkalaset så kan du köpa sammet och bara kasta kanterna så har du en riktigt läcker och festlig duk.
Vill du sy den vackraste kappan i trakten så kan du fodra sammetstyget med ett lätt foder och kappan kommer garanterat att väcka uppmärksamhet.
Draperier, gardiner och kuddar är någor vi ständigt efterfrågar i våra hem och de skönaste kuddarna är tillverkade i sammet. En sammetskudde är skön att vila huvudet emot och är den dessutom mönstrad med vackra fåglar och blommande träd så piggar den upp miljön i soffan där hemma.

 

Blå sammet med tropiska fåglar | Broarne.se