Tyg / Dekorband

Jag har alltid älskat tyger, jag samlar fortfarande på tyg och har ett ganska stort förråd nu. Man behöver inte nödvändigtvis göra någonting av dem, det går bra att bara ha dem att titta och känna på ibland. Men visst är det roligt att skapa! Jag har designat några av mina tyger själv och de finns bara här på hemsidan att köpa. Tygerna som jag designat själv är tryckta i Indien och jag har bra kontakt med en ung kvinna där som hjälper mig med produktionen. Det känns fint att kunna hjälpa en ung kvinna i Indien så hon kan få en egen inkomst.

Valet av tygerna i min butik är i princip alltid beroende av vad jag just nu känner mig inspirerad av. Därmed så blir urvalet här mer personligt än i andra tygaffärer. Förr i tiden så hade jag fysisk tygaffär, det var på 80-talet och då handlade det nästa bara om viskos- och mjukistyger. Det var en rolig tid för det var ett uppsving för sömnad just då, alla skulle ha en ny symaskin och börja sy sina kläder själva. Jag sydde alla min kläder och även till mina tre barn och det var såå spännande. Allt har sin tid och numer syr jag inte kläder utan det handlar mest om möbelklädsel, gardiner och kuddar mm. Men jag känner igen inspirationen och lusten hos mina kunder och jag förstår hur det känns att skapa allt till sig själv. När jag söker efter tyger så är det uteslutande naturmaterial som jag vill ha, det är linne, bomull, viscose, modal samt ull. Hur det än är så är det skönast med naturmaterial och de håller sig vackra längre.

Tyger är även en oslagbar ljuddämpare, det blir en makalös skillnad i ett rum som har gardiner mot ett rum som saknar det. Ljudnivån kan ibland bli så jobbig så ingen hör vad som sägs. Men lite textilier så blir problemet enkelt löst.