Tyger

Tyger i äldre klassisk design är något som ligger mig varm om hjärtat. Rutiga tyger är tidlösa och vackra och lätta att placera i hemmet. Gripsholmsrutan är ett sådant tyg som komponerades av Estrid Ericson och Margit Thorén på 1940-talet

Populärast bland Tyger


Rutiga tyger

Här hittar du det klassiska tyget som kallas Gripsholmsrutan. Den här rutan kan användas i alla tänkbara miljöer, det klädde vackra Gustavianska stolar på 1700-talet och kan även klä en modern soffa från 70-talet. Rutiga tyger är tidlösa och vackra och lätta att placera i hemmet. Gripsholmsrutan är ett sådant tyg som komponerades av Estrid Ericson och Margit Thorén på 1940-talet, inspirerade av ett rutmönster från 1700-talet. Mycket användbart tyg eftersom det passar i alla miljöer, allt från slott till koja. Gustavianska 1700-tals möbler var ofta klädda klassiska rutiga tyger. Vi har 5 olika färger att välja på!

Gardintyger - Hissgardiner

Till hissgaridner måste man ha ett smidigt och mjukt tyg som faller tungt och lätt. Vi har det optimala tyget för hissgardinerna. Randiga tyger i 5 oilka färger med ljus bakgrund, klassisk snygg rand som passar in i många miljöer.

Gardintyger

Vi har ett tyg med en design som jag ritat själv och låtit producera i Indien. Tyget är en mjuk och smidig canvas som lämpar sig till gardiner, sängöverkast, kökstextilier och mindre tapetserar-objekt.

Indiska tyger

Under mina resoer i Indien så har jag kommit att tycka om det Indiska hantverket när det gäller tygproduktion. Tygerna från Indien produceras mycket hantverksmässigt och de är mycet skickliga på att trycka vackra mönster i många olika färger. Teknikerna som de använder skulle vara mycket kostsamma i Sverige här i Indien kan vi komma åt de vacka tygerna till ett rimligt pris

Retrotyg med gröna blad | Broarne.se