Mönstrade tyger

Det är härligt med tyger. Jag har samlat och skapat av tyg sedan jag jag var barn. Min mamma hade ett skåp i köket där hon förvarade sin symaskin och lite spilltyg. Jag rotade ofta där och sydde täcken och dock-kläder.

Tyger med bladmönster

Jag har designat en del tyger själv och ett av dem är ett tyg med bjökblad. Jag kallar det tyget för Björk helt enkelt och det går bara tt köpa hos mig här på Broarne. Det är ett halvtjockt tyg som är mycket användbart till gardiner, kökshanddukar, draperier och dukar. Bladen ligger över hela bredden och do kan vända tyget åt båda hållen.

Indiska tyger med mönster och bårder

Jag har en hel det fina Indiska tyger i finaste bomulls-batist. Det har en bård i ena sidan som är så vanligt i Indien. Den bården kan man använda på olika sätt. Tyget fungerar bra som gardin och då kan man sätta bården in emot fönstret. Syr man kläder så kan bården bli en fin dekor nertill på de härliga vida byxorna eller en fin dekor nertill på tunikan. Sysslar du med quilting så kommer den här bården att bli en favorit i ditt arbete för den ger dig ännu mer möjligheter till quilt-kombinationer.

Rutiga och randiga tyger

Vi har ett fint sortiment med rutiga och randiga tyger som matchar varann perfekt. De rutiga heter Gripsholmsrutan och har anor från 1700-talet. En riktig klassiker som aldrig blir omodern. Vi har Gripsholmsrutan i flera färger. Till det rutiga tygerna finns randiga som passar exakt i färg och de är riktigt följsamma och sköna. De randiga tygerna lämpar sig utmärkt till hissgardiner.

Sammetstyg med tropiska fåglar | Broarne.se