Tyger och dekorband

Tygerna på Broarne är en blandning av klassiska och tidlösa basvaror som det finns en ständig efterfrågan på, och nya spännande tyger som får dig att bli sugen på sömnad. Jag köper in dekorband från Indien och det är spännade band med massor av detaljer

Populärast bland Tyger och dekorband


Tyger för heminredning


Vissa av tygerna har stått sig över mycket lång tid, redan på 1700-talet fanns deklassiska rutiga tygerna. Vissatyger designar jag själv och de är helt unika och kan bara köpas här på Broarne.

Dekorband

Jag köper in dekorband från Indien och det är troligen de vackraste banden man kan hitta. De är ofta tillverkade i siden och är rikt broderade på olika sätt. kantband kan man sätta på, lampskärmar, kläder, kuddar, gardiner och mycket annat, bara fantasin sätter gränser.

Vill du sy gardiner och annan heminredning så kan du välja nästan vilka tyger du vill eftersom gardiner som hänger på en stång inte slits så mycket. Du kan då ha mycket tunna och skiratyger och det kommer att fungera bra. Även prydnadskuddar kan du tillverka i tunnare tyger eftersom de mest ska ligga i soffan som prydnad. Skall du klä om möbler eller stolsitsar så ska du välja kraftigare möbeltyger. Vissa tyger har ett värde som heter Martindale, ju högre värde desto bättre slitstyrka. Har tyget inget värde ska du tänka dig för innan du klär om en fåtölj som du sitter i varje dag. Tyget kommer troligen inte att hålla så länge.

Klädtyger i lin och bomull

Tyger som är bra för klädsömnad måste ha ett bra fall och vara smidiga och mjuka. På Broarne hittar du fina Indiska bomullstygersom lämpar sig bra när du vill sy kläder. Kvalitén är finaste Bastist, ett tät-vävt tyg men mycket smidigt. Det är mycket lämpligt att sy tunikor, balongbyxor, blusar och barnkläder av de Indiska tygerna. De går givetvis att använda till tunna vackra gardiner också.

Sammetstyger

Sammet i 100% bomull nog det mest behagliga man kan hitta, mjukt och gosigt och ändå lyxigt. Sammetstygerna på Broarne är mönstrade med vackra fåglar och blommor och det går fint att sy draperier, kuddar och sängöverkast. Vi har kunder som syr kläder av den här sammeten och en kappa i bomullssammet är riktigt läckert.

Linnetyger tvättade

Valet av tygerna i min butik är i princip alltid beroende av vad jag just nu känner mig inspirerad av. Därmed så blir urvalet här mer personligt än i andra tygaffärer. Förr i tiden så hade jag fysisk tygaffär, det var på 80-talet och då handlade det nästa bara om viskos- och mjukistyger. Det var en rolig tid för det var ett uppsving för sömnad just då, alla skulle ha en ny symaskin och börja sy sina kläder själva. Jag sydde alla min kläder och även till mina tre barn och det var såå spännande. Allt har sin tid och numer syr jag inte kläder utan det handlar mest om möbelklädsel, gardiner och kuddar mm. Men jag känner igen inspirationen och lusten hos mina kunder och jag förstår hur det känns att skapa allt till sig själv. När jag söker efter tyger så är det uteslutande naturmaterial som jag vill ha, det är linne, bomull, viscose, modal samt ull. Hur det än är så är det skönast med naturmaterial och de håller sig vackra längre.

Tyger för Bohemer

Tyger är även en oslagbar ljuddämpare, det blir en makalös skillnad i ett rum som har gardiner mot ett rum som saknar det. Ljudnivån kan ibland bli så jobbig så ingen hör vad som sägs. Med textilier är problemet enkelt löst.