Tygstuvar & Quilting

Här kan det dyka upp tyger på rea ibland. Stuvbitar och tyger på 2:a sortering kan också förkomma här på den här sidan.

-

-

Tygstuvar

Bli en lycklig tygsamlare! Vi som samlar på tyger hör till de lyckligare människorna, vi känner oss rika och har hela tiden material till hands som ger inspiration. Det är bra att ha lite olika sorters tyger hemma ifall lusten faller på. Fodertyger och bomullstyger är ett måste, det är sånt som alltid går åt när man syr.

Quilting är klimatsmart

Det finns en grupp människor som har hittat konstformen Quilting. Quiltning innebär att man tar småbitar av tyger som syr ihop till något helt annat, oftast ett sängöverkast eller ett barntäcke. Quilting är beroendeframkallande, har man en gång börjat så kan man inte sluta. Alla tyger så bra att quilta, men de tunnare bomullstygerna är ändå de bästa. När man har skapat ett vackert täcke så fodrar med det med syntetvadd och syr på en baksida.
Det kan också finnas stuvpaket som jag plockat ihop för att de är lämpliga att sälja ihop. Tyger är alltid bra att ha hemma så hittar man lite tyger på REA så lägger man bara på lager hemma och tar fram när man blir sy-sugen. Tyger som ligger hemma kan också inspirera till sömnad. Jag går ofta och klämmer på mina tyger och funderar på vad man skulle kunna gör av dem. Jag är en tygsamlare och har alltid varit. Det är inte en börda att ha tyglager, en resurs som ger mig gläde.