Vaxduk retro

Här samlar vi alla snygga vaxdukar med retro-stil som vi hittar. Det finns många olika stilar som vi kallar retro, den stilen kommer från 50- 60- 70-talet och är typiskt skandinavisk retro.

Populärast bland Vaxduk retro


Vaxduk Retro vad är det?

Retro kan vara ganska mycket, det kan vara blommor i 70-talsstil och virrvarr från 50-talet. Vi på Broarne letar ständigt efter snygga retro-dukar som stämmer in på 50- 60- och 70-talets design. Den skandinaviska retro-stilen är unik i världen och helt tidlös och stilsäker. Retro vaxduk kan vara prickig, blommig och rutig men det finns även annan design som känns retro. Här finns också mer stillsam design som tillsammans med annan retro i hemmet blir pricken över i.

Vaxduk virrvarr

Vår storsäljare bland vaxdukar är den som heter "Kryss vit" den är en duk med vit botten och ljusgrå kryss. Det är den duk som mest påminner och en perstorpsskiva från 60-talet med dekoren virrvarr. Neutral med inte tråkig. En vaxduk i retro-stil sätter känslan på ett helt rum. Ibland så vill man ha något färgglatt och mönstrat i ett rum och det är inte alltid en bra idé att tillföra det permanent, vi har en förmåga att tröttna på stormönstrat. Då kommer en vaxduk eller en textilduk väl till pass, de finns med många häftiga mönster och sätter lite extra piff på hemmet.

Vaxduk barn

Vaxdukar är otroligt bra för barn som vill pyssla, en vaxduk är väldigt trevlig att klippa i nämligen. Vi vet det eftersom vi förr levererade alla vaxduksresten till ett dagis i närheten av oss. Det låter kanske konstigt med barnen på dagiset hade en ful ovana att klippa i dukarna som låg på matbordet, när vi började leverera vaxduk till dem att pyssal med så slutade de att klippa i bordsduken. Det är lätt att klippa i vaxduk, bra stadigt med lite motstånd. Det finns massor man kan tillverka av vaxduk och man behöver inte zigzacka kanter, den repar inte upp sig.

 

Vaxdukar med 50-tals look | Broarne.se