• Frakt 89kr – fri frakt över 1000 kr

Våra nyheter

Möbeltyg Bouclé - mörkgrå nr.13
Köp mer - Betala mindre
Enfärgade möbeltyger Möbeltyg Bouclé - mörkgrå nr.13
1 350 kr / meter
Nyhet
Möbeltyg Bouclé - varmgrå nr.12
Köp mer - Betala mindre
Enfärgade möbeltyger Möbeltyg Bouclé - varmgrå nr.12
1 350 kr / meter
Nyhet
Möbeltyg Bouclé - ljusgrå nr.14
Köp mer - Betala mindre
Enfärgade möbeltyger Möbeltyg Bouclé - ljusgrå nr.14
1 350 kr / meter
Nyhet
Möbeltyg Bouclé - gråblå nr.19
Köp mer - Betala mindre
Enfärgade möbeltyger Möbeltyg Bouclé - gråblå nr.19
1 350 kr / meter
Nyhet
Möbeltyg Bouclé - petrol nr.20
Köp mer - Betala mindre
Enfärgade möbeltyger Möbeltyg Bouclé - petrol nr.20
1 350 kr / meter
Nyhet
Möbeltyg Bouclé - grön nr.9
Köp mer - Betala mindre
Enfärgade möbeltyger Möbeltyg Bouclé - grön nr.9
1 350 kr / meter
Nyhet
Möbeltyg Bouclé - grågrön nr.8
Köp mer - Betala mindre
Enfärgade möbeltyger Möbeltyg Bouclé - grågrön nr.8
1 350 kr / meter
Nyhet
Möbeltyg Bouclé - roströd nr.23
Köp mer - Betala mindre
Enfärgade möbeltyger Möbeltyg Bouclé - roströd nr.23
1 350 kr / meter
Nyhet
Möbeltyg Bouclé - ockragul nr.5
Köp mer - Betala mindre
Enfärgade möbeltyger Möbeltyg Bouclé - ockragul nr.5
1 350 kr / meter
Nyhet
Möbeltyg Bouclé - brun nr.11
Köp mer - Betala mindre
Enfärgade möbeltyger Möbeltyg Bouclé - brun nr.11
1 350 kr / meter
Nyhet

TYGER & INREDNING - KLASSISKA HEM

Välkommen till en tygaffär och webbshop med heminredning

Tygaffär för heminredningsprojekt med kvalitetstyger för möbeltapetsering, gardinuppsättningar samt övrig textil interiör.
Det är vad du kan köpa på vår hemsida, en skön blandning av äldre och modern stil. Känd formgivning i nyproduktion och stilar som håller över tid. Skandinavisk Gustaviansk design är världsberömd, likaså den typiska Brittiska stilen med rötter i Arts & Craft-rörelsen. Vi vill att vår webbshop och inredningsbutik ska vara en källa till att hämta både inspiration vackra saker till ditt hem.


Tyger och inredning för hemmet

Välkommen till en webbshop med heminredning

Heminredning med klassisk retro från 1900-talets mitt, det är vad du kan köpa på vår hemsida, en skön blandning av gammalt och nytt. Vi hämtar vår inspiration från det sköna 50- 60- och 70-talet då allt verkade vara så fritt och enkelt på många vis. Formgivare från den här tiden hade ett relativt vågat formspråk och verkade inte ängslas för att blanda färger som man i regel inte törs kombinera. Flera formgivare lade stor vikt vid att skapandet skulle vara autentiskt, mänskligt och att det friska i skisserna skulle vara synligt även i den slutgiltiga designen. Vi vill kalla den inredningsstil vi valt att sälja här på Broarne för retro-stil eftersom mycket av designen kommer från dessa år. Vi är glada för att kunna hämta tillbaka den enorma kulturskatt som skapades under den här tidsperioden inte bara i Sverige utan i hela Skandinavien.
Skandinavisk design är världsberömd, kombinationen av vår ljusa och lätta designstil paras med kulturskatterna från 50-60- och 70-talet och det gör att vi får ett koncept som inte går att hitta någon annanstans i välden.
Vi vill att vår webbshop och inredningsbutik ska vara en källa till att hämta både inspiration vackra detaljer för ditt hem.

Inredningsbutik online

Heminredning i webbshop innebär att alla kan handla hos oss på Broarne precis när de vill och har möjlighet. Vi har öppet dygnet runt och du kan alltid komma tillbaka efter ett köp och läsa om produkterna och hitta mer information.
Det går alltid bra att kontakta oss på telefon eller på mail, vi strävar efter ett personligt bemötande med våra kunder och att alla ska känna sig trygga med att handla hos oss.

Vårt textila sortiment

Textilier för hemmets alla rum, här går att finna tyger och vaxdukar för alla typer av tillfällen. Festliga vaxdukar med klassisk stram design och vaxdukar i vinyl för de små när de vill leka färger och pyssla. Vaxdukarna finns både i textilvaxduk och vinylplast och finns i flera härliga mönster och färger.

Vår dekorplast

Hos oss hittar du ett stort sortiment av dekorplast i olika av varianter, det finns träimitation, blommor, kakel, funkis samt mycket annat. Dekorplasten är praktisk att jobba med när man vill ha en snabb renovering av skadade ytor och inte vill köpa nytt.

Våra hyllremsor

Det är inte lätt att hitta hyllremsor i vårt land. Jag har designat och producerat egna hyllremsor för att det var i princip helt omöjligt att hitta någon annan som tillverkade roliga hyllbårder. Vi har nu ett litet fint sortiment med motiv med äpplen, vinbär, smultron mfl.

Vardagsrummet

Ordet "vardagsrum" skvallrar om ett rum där man vistas varje dag och då behöver givetvis vara både mysigt och inbjudande. För att vi ska uppleva att det är trevligt och mysigt i vardagsrummet så krävs först och främst en god akustik.
(God akustik är när ljudet i rummet är behagligt och inget störande eko uppstår)
Textilier dämpar ljud, om ett större sällskap samlas för att umgås så blir det genast viktigt med ljuddämpningen. Stora rum med kala väggar och tak kan bli otrevliga att vistas i och ljudnivån kan ibland bli så hög så att ingen hör vad någon säger, alla försöker prata högre för att överrösta sorlet i rummet.
På Broarne kan du hitta mängder av tyger som senare kan bli kuddar, gardiner, draperier, dukar eller överdrag till möblerna. Denna typ av textilier brukar kunna hjälpa dig att lyckas med en god akustik i vardagsrummet.

Välja rätt tyg till vardagsrummet

Ljusa rum med stora ytor kan ibland behöva textilier i ljusa luftiga kvaliteter, vi har ett fint sortiment med tunna linnetyger och bomullstyger. Vi importerar tunna bomullstyger från Indien och jag söker ständigt efter det lilla extra som vi vet att våra kunder tycker om. Att drapera med mycket tunna tyger är läckert och volie är en extra tunn och fin kvalitet som släpper igenom mycket ljus. Vi har även tunn handvävd khadibomull, man ska tänka på att det krävs en större mängd av de tunna tygerna för att det ska fylla upp ordentligt i ett stort fönster.
Vill du hellre drapera med linnetyg så välj gärna ett av våra tunnare linnetyger, vill du sen sy ett löst överdrag till din soffa så krävs det ett kraftigare tyg och vi har flera olika färger att välja på. De grövre linnetygerna fungerar även bra till kraftigare gardiner och draperier.

Lantlig stil

Här hos oss på Broarne kan du hitta härliga bohemiska tyger i mängder av olika kvaliteter som passar så fint in i den lantliga stilen. Har du ett hus på landet som är riktigt gammaldags så kommer du även att älska vår vita emalj med mellanblå kanter. Emaljen som vi säljer i vår webbshop är tillverkad i Serbien och av högsta kvalitet. Gammaldags emaljsaker passar mycket bra in i de lantliga köken som vi älskar.

Sovrum - textil

Sovrummets inredning borde egentligen vara den viktigaste av allt eftersom vi befinner oss där största delen av vårt liv. Förutom att sängen bör vara anpassad för just dig och dina behov så finns det många andra sätt att inreda så att du trivs och känner dig trygg i ditt sovrum. Många mjuka kuddar i sängen och kanske kudde en som är lite hårdare stoppad som du kan ha bakom ryggen ifall du vill sitta och läsa en stund innan du somnar.

Ska det vara ljust eller mörkt i sovrummet?

Många vill ha det mörkt och då bör det finnas gardiner som går att dra för och som inte släpper igenom ljus. Gardintyger i kraftigare kvalitet kan du hitta hos oss i vår webbshop.
För den som vill ha ett just sovrum så finns det vackra tunna linnetyger som är perfekta för gardiner i sovrum, de går även fint att drapera.

Broarne butik - ett unikt sortiment för hemmet

Broarne är en inredningsbutik med det lilla speciella sortimentet. Vi importerar helt unika tyger från Indien och ofta kan du hitta produkter här som du inte kan hitta någon annanstans. Våra vackra kantband är ett sådant exempel, de kommer från Indien och de finns i många olika utföranden och prisklasser. Vi har kunder som köper kantband och lägger på lager hemma för att ha dem till hands när den rätta inspirationen kommer. Banden är alla mycket vackra i sig och ger inspiration till att skapa. Textilbanden går bra att sy på kuddar och gardiner men även kläder. Bård av kantband till tapeter var en rolig ide som jag fick av kund som köpte hela 25 meter på samma gång.

Retrotyger

Vi på Broarne säljer tyger i retrostil och det kan vara formgivet av Stig Lindberg, Viola Gråsten, Sven Markelius, Marianne Westman, Louise Carling och Lars Sjöberg får återigen komma till tals hos oss och vi är glada och stolta att kunna via upp vår svenska kulturskatt från mitten av 1900-talet igen.

Stig Lindberg

Stig Lindberg är en av vår mest kända formgivare och hans fantastiska produktion är en nästan oändlig källa till inspiration. Ett par av hans mest älskade motiv är Balett och Blues som producerades på en liten fin servis i melamin. Nu finns den att köpa igen och vi har den i vår webbshop.

Viola Gråsten 

Viola Gråsten flyttade till Sverige från Finland 1944 och blev anställd på Nordiska Kompaniet av Astrid Sampe. Violas mönster har en härlig närvaro av mänslikt uttryck och det var en viktig detalj för Viola att den ursprungliga skissens lätthet skulle finns kvar i den slutgiltiga designen.

Lars Sjöberg

Lars Sjöberg är författare och han har skrivit flertalet böcker om möbelhistoria, trähus samt renovering av möbler. Lars var mycket intresserad av gamla textilier och har återskapat några fantastiska textilier och kollektionen har fått namnet Authentic Historical Collection. Ett härligt samarbete mellan Ljungbergs textil och Lars Sjöberg. I webshoppen kan du hitta några av hans återskapade autentiska mönster med namnen Ekebyholm, Ranbo och Hörle. Han har samlat textilier under många år och under stäng kontroll försökt att komma originalen så nära som möjligt.

Det här är bara några få exempel på härliga formgivare som designat mönster som nu går att köpa igen hos oss.

Funkis

Inredning som har den speciella funkis-känslan kan du hitta här på Broarne. Vi har tyger designade av vår så kallade ”funkiskung” Sven Markelius som var verksam som arkitekt i Sverige fram till 1970-talet. Han skapade även textilier som skulle passa in i den nya speciella funkisstilen. Dessa mönster bestod ofta av geometriska figurera som trekanter och romber som bildade spännande mönsterytor. Nyproduktion av tyger med mönster som Pythagoras, Prisma samt Ratio finns att köpa här på Broarne. Dessa textilier var ofta skapade för att fungera i offentlig miljö och vi kan erbjuda kvaliteter som Trevira CS Struktur, en textil fiber med inbyggt brandskydd som uppfyller de hårda kraven för offentlig miljö.

Orientalisk stil för alla rum

Den orientaliska inredningsstilen är lockande och vi i Skandinavien kan tillföra lite orientaliska detaljer utan problem i våra hem. Orienten bjuder ofta på vackert dekorerade kakel och här hos oss kan du testa lite marockanskt kakel utan att kosta på en stor renovering i köket. Kakeldekor med motivet Marrakech populärt och det är lätt att montera dekorer på ett befintligt kakel. Vi har många olika färger och varianter att välja på.
Våra dekorband blir en extra fin detalj i det orientaliska hemmet. Kantbandet är ofta tillverkade av siden och rikligt broderade med pärlor och paljetter.

Indiska textilier

Den indiska inredningsstilen fungerar i allmänhet mycket bra i våra nordliga hem. Färger och former samspelar med våra ljusa färger och luftiga miljöer. Vi har ett stort sortiment med Indiska tyger på metervara som vi importerar själva från Indien så allt är mycket unikt och finns inte att få tag i någon annan butik än vår. Tygerna är ofta handvävda eller tryckta för hand och de är mycket charmiga och fulla av liv. Produktionen av tygerna kommer från små hantverkare i Västra Bengalen som är ett centrum för konsthantverk i Indien. Här samlar de främsta och skickligaste hantverkarna och här skapas konst och oändligt vacker inredning i klassisk Indisk stil.

Gammaldags julpynt - inredning till julen

Gammaldags jul, det vill vi ha. Vi har det rätta julsakerna för att den sköna gammaldags julstämningen att infinna sig. Det gammaldags julpyntet producerades någon gång på 50-talet och nu nyproduceras det igen av det gamla fina företaget Bromma Kortförlag. De har sålt julpynt i flera generationer och vi är stolta kunder och glada för att kunna erbjuda våra kunder den rätta julstämningen.


Ann-Marie Wikman

info@broarne.se