Almedahls

Almedahls grundades redan 1846 och fick sitt namn efter Grundaren Han Wesslaus dotter Alma. Almedahls har tillverkat textilier i många generationer och har en kompromisslös kvalitet, unik modern design och hållbarhet går igenom allt de gör.

Miljövänliga textilier med snygg dekor

Almedahls siktar på en långsiktig hållbarhet av sina produkter genom att kontrollera råmaterial och kemiska komponenter i alla produktionsprocesser. Att minimera energiförbrukningen och återanvända vattnet är andra sätt att skydda vår planet. Almedahls prioriterar leverantörer som lever upp till deras krav på miljömedvetande. Vid sidan om nyproducerad design så tar Almedahls även upp äldre klassisk design och nyproducerar den till nytta och nöje för oss återförsäljare.

tyger från almedahls

Marianne Vestman design

Många kända designers återfinns i Almedahls stall av duktiga konstnärer. Marianne Vestman, Ulla Bäärnheim är några kända namn som nu får komma fram i nyproduktion tack vare Almedahls.

Picknick dekor

Det är många som i dag suckar av längtan efter Marianne Vestmans Picknick-dekor. Almedahls har tagit fram dem igen och vi på Broarne.se tar in dem för att man blir så förbålt glad av dem! Fiskar, grönsaker och frukt i stiliserad och färgstark form på kökshanddukar, kaffe burkar, skärbrädor och grytunderlägg. Det blir så roligt i köket!
Den spirituella färgrika dekoren är det första som definierar Picknick.

Marianne Westman lär har sagt: ”Jag ritade på allt. När jag var olydig som barn blev jag inkörd på mitt rum. Det tyckte jag var toppen, för då fick jag rita!”

Picknick blev en prestigeprodukt för Rörstrand, erövrade priser och blev succé som exportvara. Efterfrågan på andrahandsmarknaden är i dag massiv. Det är tur att vi kan köpa en hel del i nyproduktion.

Bild på Annmarie Wikman Broarnes ägare
Ann-Marie Wikman
VD

Ann-Marie har mångårig kunskap
i textila material, konst samt inredning.
Ann-Marie arbetar med kundservice
inköp på broarne.se
info@broarne.se

Kaffe- och teburkar Broarne.se | Snygg retroinredning online