Opto Design

Opto Design grundades 2008 de hade då en vision att utveckla och marknadsföra designprodukter i hög kvalitet med bilder och mönster från kända illustratörer och starka varumärken.

Tålig plastservis

 År 2015 återupptar Optodesign det gamla köksserien i melamin som Stig Lindberg designat i slutet av 1960-talet. Stig Lindberg är en av Sveriges mest kända designer och många av hans dekorer är mycket populära. Köksserien i melamin har namnet Blues och Balett det är mycket funktionella och populära, nu startas produktionen om igen. Företagets viktigaste mål är hög kvalitet i valet av både material och design. Ambitionen är att skapa produkter som är handgjorda och tillverkade enbart i Sverige. De kända dekorerna är många och det är härligt att äldre klassisk design kan få komma igen i nyproduktion tack vare Opto design.

Tallrikar, muggar, skålar, kaffekoppar i tålig plast

Melminserierna Blues och Balett som vi säljer på Broarne.se är mycket praktiska och tåliga. Det finns hela serviser med tallrikar, assietter, skålar, kaffekoppar samt muggar. Allt vi behöver för ett aktivt uteliv i husvagn, husbil eller på tältsemester. Lätta produkter som klarar omild hantering.

Svensktillverkade brickor och kökshanddukar  

Optodesign har också kompletterat melaminet med en rad brickor, underlägg, skärbrädor i björkved och servetter, bordsmattor och kökshanddukar. Men det slutar inte där, i framtiden kommer du att se mer av Stig Lindbergs underbara design, gjorda av Opto Design

Retro-design som kommer i nyproduktion 

Opto design är ett spännande företag som hela tiden letar efter äldre fina dekorer från skandinavisk ”guldålder” i dekor. Vi i Sverige är mycket stolta över vad som skapades här under 50- 60- samt 70-talet och det är verkligen roligt att vi kan köpa dessa gamla godingar igen, ofta på ett nytt sätt. 

Bild på Annmarie Wikman Broarnes ägare
Ann-Marie Wikman
VD

Ann-Marie har mångårig kunskap
i textila material, konst samt inredning.
Ann-Marie arbetar med kundservice
inköp på broarne.se
info@broarne.se

Kaffekopp med fat i tålig melamin, dekor av Stig Lindberg