Dekorplast

Självhäftande plast har blivit en trend i heminredningen. Istället för att köpa nytt så ändrar man snabbt och enkelt en yta med dekorplast. Plasten ligger på rullar och är självhäftande.

Klimatsmart med plastfolie i hemmet

Det är billigt och enkelt att välja dekorplast när man vill göra om hemma. Dekorplast är ett väldigt snabbt sätt att lyfta inredningen i sitt hem och förnya ytor som man tröttnat på och som kanske blivit fula och slitna. Vi säljer kontaktplast på rulle och sen kan du klippa ut önskade bitar ur den. På baksidan finns ett rutmönster som gör det lättare att klippa raka bitar. Det är viktigt att rengöra ytan under plasten noga så att den fäster ordentligt.
Men kontaktpapper så kan man hitta en lösning utan att köpa helt nytt, det är klimatsmart och resurssparande. Istället för att köpa helt nytt så kan den inredning man har vara kvar många år extra.

Dekorplast köksluckor och hyllpapper

Man kan fästa dekorplast på väggar, dörrar, fönster, kakel och bänkskivor. Många använder även plasten till att pigga upp små föremål som pärmar, blomkrukor, pennskrin, mobilfodral mm. Man kan börja med att fundera över om man vill ha en blank dekorplast eller en matt yta, vi har båda att välja på och det står i texten vid produkten hur ytan ser ut. Vissa plaster har en struktur i ytan och då får tex träimitationer ett mycket naturtrogen utseende.

Snabbt resultat med vinylplast

Dekorplast är kort sagt väldigt roligt att jobba med, inget kladd och resultatet kommer snabbt, mycket lämpligt att ta fram när man vill pyssla med barnen.
Expressen bjuder på några kul tips på vad man kan göra.
Även den fina bloggen Inredningsvis tipsar om hur man kan fixa till sina slitna möbler enkelt och billigt.

Instruktioner om hur den bäst appliceras medföljer. Har du fula hyllplan i köksskåpen? Med dekorplast (eller kontaktplast som den också kallas) som hyllpapper blir de som nya igen. Fönsterbrädor med fula märken får en fukttålig och snygg yta med självhäftande plast. Det finns massor av tips ute på nätet om hur man kan piffa upp saker med kontaktpapper.

Rutig dekorplast hos Broarne.se | Snygg retroinredning online