Linnetyger

Linnetyg är slitstarkt och lämpar sig bra till lösa överdrag på möbler, sängkläder, handdukar, bordsdukar, klädesplagg och mycket annat. Man kan välja på att ha en "skrynklig & tvättad look" eller ha tyget som det är utan att tvätta, det är en smaksak och båda blir lika fint.

Klassiska linnetyger på metervara

Ett linnetyg andas lite högre klass, det gäller både kläder, sängkläder och inredning.
De flesta tycker att det är allra snyggast med 100% lin i tygerna men det kan finnas en fördel men en inblandning av bomull, rami eller viskos. Tyget kan då få ett mjukare eller tyngre fall som vissa ibland eftersträvar.

Skrynkligt linnetyg

Många tycker att det är vackrare med skrynkliga linnetyger än med de helt släta. Linnet har stil, även om det är skrynkligt, när det handlar om linnetyger så är det tillåtet med skrynklor.
Jag brukar ofta tvätta mina linnetyger i 60 grader och sedan torktumla dem, då får linnetyger ett mjukt fall och inga tydliga skrynklor. Vissa linnetyger kan behöva "rättas till" lite efter att man torktumlat, då stryker man dem bara lite lätt.
Vill man färga linne så går det utmärkt eftersom lin är ett rent naturmaterial och tar upp färg på ett bra sätt. Jag råder alla att tvätta tyget innan färgning för att undvika att det blir flammigt.

Mjukt linnetyg till lakan

Våra tunnare linnetyger kan man sy kläder eller sänglinne av och är så mjuka så de går att ha direkt på mot kroppen. Här rekommenderar jag varmt att tvätta och torktumla så tygerna blir riktigt mjuka och sköna.

Hoppas du hittar ditt linnetyg här! / Ann-Marie på Broarne  info@broarne.se

Linne ger mindre miljöpåverkan

Påverkan på miljön från linodlingar är lägre än på bomullsodlingar, det krävs mindre bekämpningsmedel och mindre bevattning samt gödning. Vill du läsa mer om hur våra textilier påverkar vår miljö? Kikam in på den här sidan.
TÄNK OM kunskapskanalen för Textil

Bild på Annmarie Wikman Broarnes ägare
Ann-Marie Wikman
VD

Ann-Marie har mångårig kunskap
i textila material, konst samt inredning.
Ann-Marie arbetar med kundservice
inköp på broarne.se
info@broarne.se
 

Linnetyg i många färger | Broarne.se