Linnetyger

Linnetyger är tyger med stil. Det måste inte nödvändigtvis vara 100% lin utan ibland kan det vara en fördel men inblanding av bomull, rami, viscose osv. Linne har alltid stil och vi kan vara säkra på att ett linnetyget passar in i alla miljöer.

Populärast bland Linnetyger


Grovt linnetyg till möbler

Linnetyg är slitstarkt och lämpar sig bra för möbelklädsel, det är väligt vacker att klä gamla stoppade möbler med naturfärgat linnetyg. Man kan välja på att ha en "skrynklig" look eller ta tyger som det är utan att tvätta, båda är lika fint.

Skrynkligt linnetyg

Många tycker att det är vackrare med skrynkliga linnetyger än med de helt släta. Jag brukar "misshandla" mina linnetyger och köra dem i tvättmaskin i 60 ° och sedan torktumla dem. Vill man färga sen så går det utmärkt eftersom lin är ett rent naturmaterial och tar upp färg på ett bra sätt. Jag råder att tvätta tyget innan färgning annars kan det blir flammigt. Det bästa med att skrynkla tyger från början är att då behöver man inte bekymra sig för om det blir mera skrynklor sen. Vissa linbnetyger kan behäva "rättas till" lite efter torktumlingen, då är det bra att stryka till dem lite

Mjukt linnetyg

Tunna linnetyger kan vara riktigt mjuka och fina och de kan man ofta sy kläder av och ha direkt på mot kroppen. Vissa linnetyger är blandade med bomull, viscose eller syntet och det gör tygerna smidigare men de tappar ofta sin typiska linnelook. Linne kan tvättas med centrifugering bryter ibland fibrerna och de vecken kommer inte att gå bort. Desto kraftigare tyg desto kraftigare veck blir det.

Linnetyg i många färger | Broarne.se