Möbeltyger

Möbeltyger är den sortens tyger som tapetserare använder när de klär om möbler. Dessa tyger tål mer nötning och vill du lägga ned mycket tid eller pengar på att klä om en fin möbler så satsa gärna på möbeltyger med ett Marindale-värde som anger hur slitstarkt tyget är.

Randiga och rutiga möbeltyger

Vi säljer randiga och rutiga möbeltyger från Svenska Berghem som är producent av klassiska möbeltyger. Berghems väveri har producerat möbeltyger i över 60 år och de inriktar sig på vattentvättbara ekologiska tyger samt tidlös design, väveriet ligger i Västergötland. Möbeltygerna är klassiska och finns i många olika färger och design.

Möbeltyger som tål nötning

När man ska klä om en gammal sliten soffa som gått i arv i generationer så är det ofta ganska tidskrävande, väljer man att lämna den till en tapetserare så kommer det dessutom att kosta en hel del. Det är viktigt att se till att tyget är testat för nötning och inte går sönder inom kort. Martindalevärde (nötningsvärde) får man fram i speciella test-laboratorier med maskiner som räknar hur många gånger en tygklädd platta kan gnuggas mot tyget innan trådarna i väven börjar gå sönder.
Till en stoppad soffa som kräver ett stort jobb så bör värdet ligga på ca.30000 Martindale. Har man möbler som används flitigt som t.ex. i offentlig miljö så bör man även där använda tyger med ett högt värde.

Hoppas du hittar ditt möbeltyg här! / Ann-Marie på Broarne  info@broarne.se