Sofie Sjöström är en välkänd industridesigner med en imponerande karriär på 25 år. Hon tog sin magisterexamen vid Designhögskolan på Umeå Universitet år 1997, och blev utsedd till bästa avgångselev i hela Sverige.

Efter examen startade hon sitt eget företag, Futur Industridesign AB, och arbetade som frilansande designer. Under åren har hon utvecklat produkter, möbler och koncept för en mängd medelstora och stora företag. Sofie Sjöström har även uppmärksammats för sin design i olika tävlingar och utmärkelser.

År 2000 vann hon en tävling om bästa design av en flygplansstol för SAS, och år 2001 fick hon utmärkelsen Utmärkt Svensk Form för sin design av mobiltillbehör för hörselskadade.

År 2004 blev hon också utsedd till jurymedlem för Liljevalchs vårsalong Formbart. Sjöström har sedan starten av sitt eget varumärke, Sofie Sjöström™, tagit kontroll över hela processen från designutveckling till försäljning.

Hennes varumärke inkluderar accessoarer, produkter och möbler för både hem och offentlig miljö. Men år 2020 utökade hon sitt sortiment med konst och erbjuder nu originalmålningar och signerade Artposters.

Bland hennes produkter kan man hitta plastmattor och ullplädar i olika mönster och färger, som har blivit populära tack vare deras unika design och höga kvalitet. Sofie Sjöströms design är stilren, modern och samtidigt tidlös.

Med en sådan imponerande karriär bakom sig och en passion för design, är det inte förvånande att Sofie Sjöström är en av de mest framstående industridesignerna i Sverige idag.

30 Produkter