Mönstrade möbeltyger

Mönstrade möbeltyger på metervara i både bomull, lin och syntetmaterial. Hög kvalitet som håller för möbeltapetsering både hemma och i offentlig miljö. Läckra rutor och ränder men även rosor och andra blommor och blad. Klassiska mönster från 50-talet och moderna nyskapade vackra tyger.

Vävda mönstrade möbeltyger

Möbeltyger kan vävas i många olika kvaliteter för att uppfylla de krav som ställs, det som brukar vara det första kravet är att det ska vara slitstarkt och tåla nötning på ett bra sätt. Våra möbeltyger på Broarne är tillverkade i Sverige och i Europa och de är kontrollerade för nötning och har ett värde som kallas martindale. Vill du sätta nytt tyg på en soffa som du sitter i ofta så ska martindalevärdet ligga på mellan 30000-50000 för att det ska klara av slitaget. Möbeltyger innehåller ofta en liten del syntetfibrer och det är för att öka slitstyrkan. Våra klassiska vävda möbeltyger från Berghem har den klassiska hemvävda stilen som vi vill ha till kökssoffor och gamla stolar. Här finns många vackra randningar och rutor som funnits i produktion under många år och vissa kommer du säkert att känna igen från dina mor- och farföräldrars hem.

Möbeltyg metervara

Alla våra möbeltyger säljs på metervara och med det menas att du själv väljer hur många meter du vill ha. Bredden finns angiven i produktbeskrivningen. Skulle det vara så att du vill ha många meter så är det bra om du kan skriva ett meddelande till oss om hur vi kan dela tyget ifall det blir nödvändigt. Det finns ett pris angivet på varje tyg och det är priset för en meter, det minsta du kan köpa är alltså en meter. Du kan sen välja att köpa hur många meter du vill och vi kommer att skicka allt i ett stycke.

Möbeltyg online

Vi har bara försäljning av möbeltyger på nätet i vår webb-shop och det är ett praktiskt sätt att köpa tyg för du kan sitta hemma och beställa och får sedan tyget skickat till dig. Det här är precis som de gamla Postorder-firmor som fanns förr. När det gäller just tyger så kan man vilja känna och klämma på tyger lite innan man bestämmer sig och det går bra att beställa hem tygprover först. Tygproverna kommer i ett kuvert direkt i din brevlåda, sen kan du i lugn och ro se färg och kvalitet innan du bestämmer dig.

Blommigt möbeltyg

Här kan du hitta blommiga möbeltyger i helt ny design och även äldre i nyproduktion. Vi har en hel möbeltyger som formgivits under 50-talet och som fortfarande är mycket populära. Det är Stig Lindbergs Herbarium som är översållat med vackra små blommor, här finns tyget Grazia som också är en samling blomster men i lugnare färger. Klassiska ros-mönster och här kan du välja på 6 olika bottenfärger, mycket vackra och lätta att placera. Här finns även flera möbeltyger med blad och frukter som är spännande att använda till möbeltapetsering.

Randigt möbeltyg

Vi har många fina randiga möbeltyger som producerats hos svenska Berghem under många år, ränder som aldrig blir omoderna. Många av dem är tidlösa i sin design och de passar lika bra i slott och på herresäten som i den lilla sommarstugan på landet. De randiga möbeltygerna kan användas vid möbeltapetsering med det går även bra att sy draperier och kuddar av dem.

Rutigt möbeltyg

Här på Broarne kan du hitta en stor samling rutiga möbeltyger och det finns alla typer av rutor, liten Mini ruta och stor Max ruta, vi har dessutom lite olika varianter av den populära Gripsholmsrutan som designades av Estrid Ericson och Margit Thorén omkring 1940 med inspiration från 1700-talet. Den var framtagen för butiken Svensk Tenn men har spridit sig flitigt över landet. Namnet Gripsholm har tyget fått för att det skall ha varit specialbeställt för en viss typ av karmstol som stod i Kanaljersflygeln på Gripsholms slott. Mycket trevlig och åtråvärd sittmöbel för den som vill sitta med lite rakare hållning. Den Gustavianska stilen har firat stora triumfer genom åren och under 1990-talet var det mycket stort här i Sverige. Just nu är känslan att den estetiken är på stark frammarsch igen och de rutiga tygerna efterfrågas flitigt.

Gripsholms rutan

Det rutiga tyget som kallas Gripsholmsrutan finns i många varianter men gemensamt för det rutiga tygerna som kallas Gripsholm är att det ofta är vävda med lite större rutor som sklis åt av en rand i avvikande färg.

 

Bild på Annmarie Wikman Broarnes ägare
Ann-Marie Wikman
VD

Ann-Marie har mångårig kunskap
i textila material, konst samt inredning.
Ann-Marie arbetar med kundservice
inköp på broarne.se
info@broarne.se